div .logo { float: right; position: relative; right: 0; } .main_menu { left: 0; }
TEMA | Nybyggeri

RUMOPDELING – NEW YORKER PARTIER 

Denne måned snakker vi om rumopdeling hos Method and Madness Architects – Det gav anledning til at søge inspiration hos eksperter på området. Valget faldt på firmaet Bang & Vejborg, som laver New Yorker døre, -vægge og generelt glaspartier i alle afskygninger, på specialmål.

Vi slog et smut forbi deres kombinerede showroom, kontor og værksted, som ligger mellem skov og marker, i lille Ryomgård, på Djursland.
Her spurgte vi helt overordnet til 5 ting, for at blive lidt klogere på, hvilke overvejelser man bør gøre sig når man deler sine rum og zoner op i hjemmet. 

Hvorfor vælger folk en New Yorker løsning fremfor andre alternativer? 

“Specialmål, lys og blikfang..

En af grundene til at vores kunder lægger en bestilling hos os er, at løsningen kan skræddersyes til lige præcis deres hjem, og de kan opnå lige netop det design de drømmer om. Den mulighed gives man ikke i forbindelse med helt standarde, almene døre, rumdelere osv. 

Derudover er størstedelen af vores kundestrøm nybyggere, det vil sige folk, der er i gang med at bygge eller få bygget hus. Her prioriterer mange helt naturligt at bygge højt til loftet og anvende store vinduer i de rum man befinder sig mest i, som køkken alrum og stue. Netop her er døre i glas den ultimativt bedste løsning til at udnytte og kaste lyset videre i fordelingsgange, entreer, værelser eller hvad end det måtte være vores døre åbner ind til. 
Samtidig kan man skærme af for lyd ind til værelser osv. men stadig have kig på hele huset, hvilket især kan være en fordel som forældre.

Vi oplever også, at det er en måde for folk selv at sætte eget præg på deres nybyg og skabe blikfang og charme i et ellers neutralt, moderne, hjem med hvide rammer, som mange typehuse er i dag.”

Hvad er en god ide at tage stilling til når man overvejer en New Yorker løsning? 

“Man får mest ud af sin New Yorker løsning ved at overveje, hvad partiet skal kunne. 

  • Hvilken væg/dør er mest optimal, med tanke på hvilke behov man har for anvendelse heraf? Skal det være en foldedør, skydedør, enkeltdør, dobbeltdør eller noget helt femte? 
  • Udover at fungere som rumdeler, skal væggen eller døren så kunne skærme af for det der er inde bagved? Så kan man overveje tonet, matteret eller fluted/rillet glas. 
  • Ønsker man at skærme ekstra godt af for lyd? Så kan man tilvælge lydisolerende glas. 
  • Herudover er der helt grundlæggende detaljer, som hvilket look og design man ønsker partiet skal have, samt hvor mange sprosser man ønsker, type greb osv.”

Hvad kunne være en alternativ løsning, til den klassiske New Yorker dør eller -væg, i forbindelse med rumopdeling?

“Vi laver eksempelvis en del gulv-til-loft reoler, der fungerer som rumdelere, hvor kunden selv kan bestemme reolens indhold og inddeling. 
Herudover sætter vi også ind i mellem det vi kalder “vinger” op. En New Yorker vinge er et smalt fag som sættes op for at indikere en opdeling af rummene uden decideret at lukke af mellem to rum. Det er også en ret fin løsning til at skabe nogle hyggekroge i store rum. I det hele taget lægger vi fokus på at skabe fleksible løsninger, som kan anvendes på flere måder, så man som forbruger ikke låses af den valgte løsning. Det kan være at man ønsker rummene delt op til hverdag, men gerne vil kunne åbne op til fest og gæster. Her kan eksempelvis en enkeltdør med et hængslet sideparti fremfor et faststående sideparti, en folde- eller skydedør være en løsning.”

Har I en fornemmelse af, hvad trenden indenfor New Yorker partier bliver fremadrettet?

“De seneste år har efterspørgslen ligget i det traditionelle New Yorker look, med “gitter” lignende inddeling af sprosserne, i symmetriske, firkantede felter. Især det sidste lille års tid har trenden skiftet over i mere minimalistisk look, med færre sprosser og større rudefelter. Folk går efter rene linjer, og ønsker ofte partier udelukkende med vandrette sprosser. En anden ting der virkelig har taget fart er fluted/rillet glas, som vi efterhånden laver rigtig meget af. Den type glas giver mulighed for at skærme af mellem rum, da det er svært at se igennem, uden at gå på kompromis med lys. 

Selv har vi en fornemmelse af, at der, efter en periode med symmetri og minimalisme, nu begynder at dukke en trend op, som omfavner det helt modsatte. Asymmetriske og taktile udtryk, i form af partier designet med felter i forskellige størrelser og materialer. En trend der udspringer sig af, at man som forbruger i højere grad lægger tanke i detaljen end man har gjort førhen. Derfor ynder man også at tilføre husets funktionelle valg et æstetisk look, som integrerer den eller det i hjemmets indretning. 

Det asymmetriske look kunne meget vel gå hen og blive en måde at forene kunst og udtryk, med den funktionelle New Yorker dør eller væg.”

Overvejer du en New Yorker løsning hjem til?
Få et uforpligtende tilbud hos Bang & Vejborg Klik her->

Book en kop kaffe med arkitekten

Drømmer du om et hjem med arkitekttegnede løsninger? Har du brug for en snak om dit projekt, ideer og professionel sparring – uden at det koster dig en formue, og uden at du skal have arkitekten med fra start til slut? Så er Kaffepakken det helt rigtige for dig.

Book en kop kaffe med arkitekten

Drømmer du om et hjem med arkitekttegnede løsninger? Har du brug for en snak om dit projekt, ideer og professionel sparring – uden at det koster dig en formue, og uden at du skal have arkitekten med fra start til slut? Så er Kaffepakken det helt rigtige for dig.