Guide til nybyg
Pen og papir
Glem i første omgang, at tegningen skal være målfast. Find først ud af, hvilke rum du vil have. Hvordan skal de ligge i forhold til hinanden, og skal de placeres i stueetagen eller på 1. salen? Når det grundlæggende er på plads, tegner du endnu en skitse; nu i målestoksforhold, f.eks. 1:100.
Få inspiration til dit nye hus
Lav en ”bygge-scrapbog”. På computeren, i et ringbind – formen er ikke så vigtig, så længe du har et sted hvor trådene samles og ideerne får grobund. Brug udklip, tegn selv eller søg billeder på vores Pinterest og fyld din scrapbog med ideer til udformningen af huset, facadematerialer, ovenlysløsninger, indretning mm. Skriv alle ønsker og ideer ned. Også selvom de virker skøre. Få mere inspiration til dit nye hus her.
Undersøg og sæt dig ind i regler om nybyggeri
I planlægningen af dit nybyggeri, bør regler om f.eks. bebyggelsesprocent, afstand fra skel og den skrå højdegrænseplan undersøges og arbejdes ind i planen. Derudover kan bl.a. et kig på f.eks. lokal- og kommuneplansbestemmelser hjælpe dit projekt godt fra start. Læs mere om reglerne for at bygge nyt hus her.
Lav et byggebudget
Hvor meget skal håndværkerne have i løn, hvad koster de valgte materialer, og hvor mange penge skal man regne med at bruge på uforudsete udgifter? Fastlæg et budget for dit nybyggeri, og undgå store overraskelser, ved at være grundig fra start. Et godt byggebudget sikrer, at økonomien holder helt til huset står færdigt. Klik her, og få mere information om, hvad det koster at bygge nyt.
Planlæg og organisér dit projekt
Find kalenderen frem, og få noteret dig hvornår de endelige tegninger/planer af huset skal være færdige. Derefter kan der bestilles materialer, derefter murer og håndværker. Jo før man kommer i gang, jo før bliver man også færdig. Sørger du for at få organiseret dig fra starten, sikrer du dig et næsten gnidningsfrit forløb, uden store overraskelser undervejs.